Хуманитарни концерт Слободана Тркуље - Земља живих

тркуљаХуманитарни концерт Земља живих уметника Слободана Тркуље биће одржан сутра, 8. новембра 2007. године, у Сава центру са почетком у 20 часова. Целокупан приход од продаје карата намењен је Центру за борбу против наркоманије манастира Ковиљ у Епархји бачкој.

На концерту који се одржава под покровитељством Министарства спољних послова, поред Слободана Тркуље и Балканополиса наступиће и један од најбољих светских оркестара - чувени холандски Metropole Orkestar.

Слободан Тркуља, виртуоз, мултиинструменталиста и један од најлепших мушких гласова Балкана већ десет година креира оригиналну модерну музику базирану на етно-звуку балканског простора. Са својом групом Балканополис дефинисао је жанр звани Традимодерна музика Балкана што је довело до стварања многих група које иду њиховим стопама. Магистрирао је на Конзерваторијуму за џез у Амстердаму.

За сутрашњи концерт у Сава центру велики холандски Metropole Orkestar довезао је три и по тоне опреме која ће гарантовати апсолутно савршен звук, као и иначе када овај оркестар прати највеће светске звезде, попут Селин Дион, Елвиса Костела, Андреа Бочелија, Џоа Кокера, Хербија Хенкока и друге.