Излет ученика веронауке на Власинско језеро

Верска настава при Саборном храму Свете Тројице у Врању, одржава се од 01. октобра 2009. године, сваке суботе и недеље. Веронауци редовно присуствује стотинак деце различитих узраста. Полазници верске наставе подељени су према узрасту и са њима раде вероучитељи Епархије врањске који своје слободно време користе на добробит ове деце. Резултати ове наставе видљиви су, пре свега, кроз посету деце богослужењима у храмовима у Врању. Деца редовно долазе у Цркву, причешћују се и активно учествују у богослужењима.

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа врањског Господина Пахомија, вероучитељи при Саборном храму Свете Тројице у Врању организовали су 7. фебруара 2010. године излет на Власинско језеро за децу која похађају верску наставу при Саборном храму Свете Тројице у Врању.

Овај излет имао је врло садржајан програм који се састојао од више радионица које су имале за циљ да се време проведено на Власинском језеру искористи за едукацију и игру у природи.

Излети са сличним садржајима биће организовани и приликом посета манастирима Епархије врањске: Свети Прохор Пчињски, Свети Стефан, Свети Пантелејмон и Свети Никола.

Извор: Епархија врањска