Митрополит Амфилохије служио у Цетињском манастиру

Његово Високопреосвештенство Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије служио је 17. фебруара 2010. године са свештенством у Цетињском манастиру прву овогодишњу великопосну Свету литургију пређеосвећених дарова.

„Сав смисао литургије је у пјесми коју пјевамо - тијело Христово примите, источника бесмертнаго вкусите", рекао је Владика у архипастирској проповиједи вјернима. „Живот Цркве Божије, а у њој и живот свих нас креће се између ријечи Христових, позива којим почиње Његова проповијед и којим се наставља проповијед Цркве Божије до данас и до краја свијета и вијека - покајте се, јер се приближило Царство небеско".

„Тако почиње призив Господњи нама на земљи, призив да се покајемо, да промијенимо свој ум и живот, да непрекидно мијењамо свој ум и живот напредујући ка бољему, обнављајући лик и подобије Божије у нама и задобијајући покајањем и очишћењем дар Духа Светога".

„Да као што је Он једно са Оцем небеским и ми, Његови ученици будемо једно са Њим. У томе је смисао нашег хришћанског живота, у томе је најдубљи смисао људскога живота уопште и најдубљи смисао свеукупне Божје творевине", рекао је Митрополит Амфилохије.

Извор: Митрополија црногорско-приморска