Митрополит Амфилохије служио у Ћириловцу

Његово Високопреосвештенство Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије служио је 30. маја 2011. године Свету архијерејску литургију у манастиру Светих Кирила и Методија - Ћириловцу у Речинама код Колашина у току које је замонашио сестру Мају, досадашњу искушеницу овог манастира којој је дао монашко име Гликерија.

У архипастирској бесједи Владика је говорио о Светим мученицима и великомученицима.

„Међу великомученике спада и Света великомученица Гликерија коју смо прославили ових дана. Наша Маја досадашња је због тога њу примила као своју покровитељку небеску, ту дивну дјевојку која је тијело своје, душу своју и биће своје принијела Господу на миомирну жртву".

„Испуњена непобједивом силом Божјом, и она је сасјечена на комаде, али сваки дио њенога бића је свједиочио и проповиједао Христову свјетлост, као и љепоту, неизрециву и непролазну љубав. Отуда су многе дјевојке кроз историју примале њено име, да би она била углед њиховог живота".

„Ево и данас наша новопострижена Гликерија је примила то име да би имала њу као своју небеску покровитељку и да би имала Христа Господа као сладост свога живота", рекао је Владика Амфилохије.

Извор: Митрополија црногорско-приморска