Митрополит Амфилохије примио делегацију из Аустрије коју предводи Хајц Кристијан Штрахе

митрополитЊегово Високопреосвештенство Архиепископ цетињски и Митрополит црногорско-приморски Г. Амфилохије примио је данас, 3. априла 2008. године, у Патријаршијском двору у Београду, председника Слободарске партије Аустрије Хајнца Кристијана Штрахеа са сарадницима.

МитрополитУ срдачном разговору, Хајнц Кристијан Штрахе је поновио став своје странке о противљењу једногласно проглашеној независности Косова и Метохије. Слободарска партија Аустрије је трећа по величини у Аустрији, заступљена је у савезном парламенту али је у опозицији. Господин Штрахе је нагласио да је независнот јужне српске покрајине опасан преседан који се противи међународном праву. Као једини аустријски политичар који иступа са подршком Србији и српском народу господин Штрехе је исказао своју жељу да помогне Српској Православној Цркви са којом одржава присне односе преко Српске Православне Општине у Бечу где је чест и радо виђен гост.

МитрополитМитрополит црногорско-приморски Г. Амфилохије захвалио се у име Српске Православне Цркве господину Штрахеу и члановима његове делегације на подршци српском народу и Српској Цркви у овим тешким тренуцима наглашавајући да ће српски народ знати да памти и цени труд господина Штрахеа, његових сарадника и свих добронамерних људи који стају уз наш народ у одбрани људског права и достојанства.