Посета Члановa Милосрдне секције ВДС-а Дому за бескућнике на Вождовцу

Посета Члановa Милосрдне секције ВДС-а Дому за бескућнике на Вождовцу

После краће летње паузе Чланови Милосрдне секције Верског добротворног старатељства Архиепископије београдско-карловачке су 16. септембра 2011. године с благословом секретара  јереја Владимира Марковића посетили Дом за бескућнике - Центар за збрињавање одраслих лица на Вождовцу.

Ова посета на самом почетку Црквене нове године која је богослужбено обележена 1/14 септембра, била је  пропраћена жељом да наш труд у Милосрдној секцији у  Новој години буде успешан и да га Господ благослови  као што се Црква моли у тропару  индикту “Створитељу све твари, који си времена и лета оставио у Својој власти, благослови годишњи круг благошћу Твојом Господе, сачувај у миру и град Твој, молитвама пресвете Богородице, и спаси нас”.

Надлежнима у  Центру за збрињавање одраслих лица је приликом посете уручен контингент перјаних јакни, вредна донација коју је обезбедио господин Бојан Шишковић а корисницима Центра подељена је црквена штампа, “Православље ” и  “Мисионар”. Није изостао ни разговор.Сазнали смо шта има ново у Центру и као и увек било је речи о “добрим старим временима”  и неким личним, животним питањима. Рекли смо им да смо донели топле јакне за предстојећу зиму, које је поклонио један племенити донатор  и уз захвалност љубазном особљу Центра поздравили се до следеће посете.

Извор: ВДС