РТС: Померена барикада на Јагњеници

РТС: Померена барикада на Јагњеници
РТС: Померена барикада на Јагњеници
РТС: Померена барикада на Јагњеници
РТС: Померена барикада на Јагњеници

Кфор оклопним возилом померио барикаду на путу Косовска Митровца - Зубин поток, код Јагњенице. Војници употребили сузавац и водене топове како би растерали грађане. Кфор тврди да је њихов комадир рањен, Срби негирају да су пуцали. РТС - ВИДЕО!

14.08 - Болница у Митровици - Један од повређених Срба на интензивној нези, двојица на хирургији, двојица на ортопедији, шест имало тегобе због сузавца, а четворица на дијагностици. 

13.44 - Кфор добио дозволу да користи бојеву муницију ако војници буду нападнути, рекао портпарол Ден Харви, преноси АП.

13.26 - Возач "ладе" улетео у жицу коју је Кфор поставио као разграничење између својих снага и демонстраната. Поново сузавац и водени топови.

12.12 - Грађани масовно долазе из Звечана и Ибарског Колашина на барикаду у Јагњеници.

12.02 - Два Србина рањена гуменим мецима, јавља репортер РТС-а.

11.54 - Два војника Кфора повређена у пуцњави, рекао портпарол Кфора, преноси Ројтерс.

11.15 - Дошло је до кошкања грађана и Кфора, војници бацили сузавац, јавља репоретер РТС-а.

11.04 - Један војник Кфора рањен, јавио Танјуг. Представник Кфора затражио је од председника општине Зубин Поток Славише Ристића да позове Србе да се разиђу.

10.44 - Оливер Ивановић критиковао је уклањање барикаде оценивши да Кфор таквим акцијама неће решити проблем на северу Косова.

Немачки и аустријски припадници Кфора уклонили су, јутрос око 9.15, барикаду на путу Косовска Митровца - Зубин поток, код места Јагњенице.

Кфор је оклопним транспортером изгурао камионе и аутобус којима је био блокиран пут, а затим поставио бодљикаву жицу уместо барикаде. Срби су недалеко од старе, поставили нову барикаду.

Велики број грађана окупио се на путу. Приликом кошкања са војницима, Кфор је употребио сузавац, а користио је и водени топ како би растерао грађане.

Извор: РТС