Вести из Епархије ваљевске

Вести из Епархије ваљевске
Вести из Епархије ваљевске
Вести из Епархије ваљевске
Вести из Епархије ваљевске

Обреновац - У просторијама Градске Општине Обреновац уприличен је 27. децембра 2011. године састанак Председника Градске општине г. Жељка Јоветића и главног и одговорног уредника Eпархијске радио станице, Епархије ваљевске, "Радио Источник" ђакона Слободана Алексића, из Ваљева. Састанку су присуствовали г. Тома Јеремић, заменик председника општине, г. Новица Филиповац, члан градског већа за образовање и културу као и обреновачки свештеници: Архијерејски намесник посавски, о. Јован Петровић, о. Слободан Илић и о. Александар Вучај.

У веома срдачном и конструктивном разговору, о. Слободан Алексић, је упознао Председника и његове сараднике са начином рада ове црквене радио станице, циљевима мисије коју врши, као и са проблемима са којима се сусреће у свом раду. На радост свих, договорена је и сарадња са општинском радио станицом "Радио Обреновац".

Лајковац - У недељу 25. децембра 2011. године храм Светог Спиридона Тримитунског Чудотворца у Горњем Лајковцу, ЦО Брежђе, прославио је своју храмовну славу. Свету Литургију служили су Архијерејски намесник колубарски протонамесник Саша Тимотић, протојереј-ставрофор Срећко Живановић - свештеник у пензији, протојереј Гроздан Симић -парох ваљевски и јереј Небојша Бучић - парох крчмарски, уз саслужење свештенства колубарског намеснштва и верног народа ових планинских села, и гостију из Ваљева.

Извор: Епархија ваљевска