Исповест свештенства Архијерејских намесништава I и II ваљевског

Исповест свештенства Архијерејских намесништава I и II ваљевског

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа ваљевског Г. Милутина, свештенство Архијерејског намесништава првог и другог ваљевског, у Цркви Преноса моштију Св. Николе у Рабровици, 14.марта, приступило је Светој Тајни исповести и покајања. Свештенство је исповедао игуман манастира Јовања отац Михаило (Биковић), и отац Михаило Павловић, рачуноиспитивач Епархије ваљевске. Литургију пређеосвећених дарова служили су оци: протојереј-ставрофор Михаило Павловић, протосинђел Георгије (Мићић), Архијерејски намесници први и други ваљевски: протојереј-ставрофор Зоран Јаковљевић и протојереј Милован Теовановић, и ђакон Слободан Алексић. Протонамесник Бранко Чолић је беседио на тему покајања и праштања.

Након Литургије и исповести, свештеници су са Епископом и Архијерејским намесницима прешли у салу црквеног дома у Рабровици где је одржан братски састанак, где се Епископ обратио свештеницима поуком о искушењима и трпљењу које носи данашње време, а затим је свештенству поделио пастирску посланицу као пример и водиљу у њиховом пастирском животу.

Свештенству се обратио и отац Михаило Павловић по питању благајничких обавеза и дужности, и отац Михаило (Биковић) који је посаветовао и похвалио свештенике да буду и даље чистог срца, искреног и истинског живљења као што су били на данашњој исповести.

Извор: Епархија ваљевска