Васкршње вечерње у Дрвару

Васкршње вечерње у Дрвару
Васкршње вечерње у Дрвару
Васкршње вечерње у Дрвару
Васкршње вечерње у Дрвару

И ове године, Васкршње вечерње богослужење у Дрвару служио је Епископ бихаћко-петровачки Г. Хризостом уз саслужење већег броја свештеника и свештеномонаха. Овај Васкршњи сабор је један од најљепших сабора који се у току  године одржавају у Дрвару, не само ради тога што је Васкрс најрадоснији празник у хришћанском свијету, него и ради тога што многи протјерани  Дрварчани тих дана долазе у своју родну груду да празничну радост подијеле са онима који су се вратили и обновили своја огњишта.

Без обзира на кризу у свијету и многе проблеме које су оставили код својих домова на лицима присутних види се исуњеност и задовољство. Град живи и узавре, без обзира на лоше вријеме, оном истинском живошћу и празничном радошћу која би, да је среће, требала бити током читаве године. Овај сабор је израстао у велико окупљање и надишао границе очекиваног,те је постао традиција у Дрвару, како је у својој бесједи рекао Преосвећени Владика Хризостом.

На крају  Пасхалног вечерњег богослужења Преосвећени Владика је благословио народ подијеливши сваком присутном црвено васкршње јаје. Испред храма Светог Саве, уприличен је културно-умјетнички програм КУД Дрвар и њихових гостију, који су дивном пјесмом и игром увеличали и увеселили прославу Васкрса.

Парох други дрварски протонамјесник Синиша Сердар

Извор: Епархија бихаћко-петровачка