Вести из Епархије крушевачке

Вести из Епархије крушевачке
Вести из Епархије крушевачке
Вести из Епархије крушевачке
Вести из Епархије крушевачке

Крушевац - Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа крушевачког Давида, 15. децембра 2012. г. почиње са радом Школа веронауке за одрасле. Предавања ће се, у просторијама Саборне цркве светог Ђорђа у Крушевцу, одржавати сваке суботе после вечерње службе у 18 часова.

Ломница - У организацији КУД "Радомир Јаковљевић Јакша", МЗ Велика Ломница и Културно-просветне заједнице Крушевац, у селу Ломница крај Крушевца 8. децембра 2012. г. одржано је 6. традиционално такмичење певача аматера "Ломнички ђердани". Као посебан гост такмичењу је присуствовао и Епископ крушевачки Давид, који је на почетку поздравио присутне пригодном беседом.

Крушевац - У недељу 9. децембра 2012. г. у сали Епархијског центра одржана је промоција књиге Милорада Сијића "Значајни људи Крушевца (1833-1944)". О књизи су говорили: Епископ крушевачки Давид, протојереј Драгић Илић, проф. Слободан Симоновић и аутор Милорад Сијић.

Трстеник – На празник светог Алимпија Столпника Епископ крушевачки Давид служио је свету Литургију у љубостињском скиту свете Петке. Епископу су саслуживали протојереј-ставрофор Милосав Егерић и ђакон Мирољуб Симеуновић.

Велуће - На празник Ваведења Пресвете Богородице, 4. децембра 2012. верни народ се у светолитургијском сабрању окупио око свога владике у древном бисеру моравске архитектуре – у светој обитељи Велућу.

Извор: Епархија крушевачка