ВДС: Детињци у Дому за незбринуту децу на Врачару

ВДС: Детињци у Дому за незбринуту децу на Врачару

Чланови Милосрдне секције Верског добротворног старатељства Архиепископије београдско-карловачке посетили су на Детињце, 23. децембра 2012. године, Дом за незбринуту децу „Драгутин Филиповић-Јуса” при Центру за заштиту одојчади, деце и омладине Београда. Поред уобичајених понуда за децу, јужног воћа и слаткиша, посета је имала и изненађење.

Један од чланова Милосрдне секције, Мирослав, понео је гитару па је приликом посете приређен мали концерт познатих дечјих песама: „Зеко и поточић”, „Деца су украс света”, „Деда Мраз”, „Заклео се бумбар”, „У свету постоји једно царство”,... и неколико песама за све узрасте „Знаш ли ко те љуби силно”, „Ко удара тако позно” и „Ускликнимо с љубављу Светитељу Сави”. Деца су слушала, играла, седела у крилу и на крају отпевала неколико песама.

Иако је за многе малишане ово био први сусрет са члановима Милосрдне секције ВДС-а, у групи је било више нове деце, било је весело, тако да су деца на растанку питала: „Кад ћете доћи поново?” -  што је најлепши позив да у посету дођемо поново, ускоро.

Извор: ВДС