Нове вести из Епархије рашко-призренске

Призрен - Монах Атанасије Стевановић посетио је са својом братијом из манастира Високи Дечани гроб своје мајке Јелице на призренском гробљу 13. јануара ове године. На гроб је недавно постављен нови мермерни крст. Гроб Јелице Стевановић један је од педесетак гробова који су прексиноћ порушени и оскрнављени у налету албанских екстремиста.

Гораждевац - У Гораждевцу у ноћи између недеље и понедељка хицима из ватреног оружја оштећено је спомен обележје посвећено жртвама НАТО бомбардовања и српским дечацима убијеним код реке Бистрице. Непознате особе су на споменик који се налази у центру Гораждевца пуцале предходне ноћи, пола сата након поноћи. Житељи су сутрадан уочили да је споменик оштећен и у непосредној близини пронашли неколико чаура. Споменик у Гораждевцу посвећен је жртвама НАТО бомбардовања 1999. године и Ивану Јововићу и Пантелији Дакићу, српским дечацима убијеним пре десет година, када су и данас непознате особе пуцале на групу деце која су се купала у реци Бистрици.

Витина - Споменик народноослободилачким борцима из Другог светског рата у центру Витине срушен је јуче око поднева. (ВИДЕО)

Србица - У селу Суво Грло, општина Србица, поломљено је и потпуно  уништено шест надгробних споменика на православном гробљу. У селима Суво Грло, Бање и Црколез у општини Србица након 1999. године остало је да живи око 150 Срба.

Извор: Епархија рашко-призренска