Из Епархије крушевачке

Из Епархије крушевачке
Из Епархије крушевачке
Из Епархије крушевачке
Из Епархије крушевачке

У понедељак 28. јануара 2013. г. Епископ крушевачки Давид је посетио децу са инвалидитетом у центру "Дуга" у Крушевцу. Том приликом владика је поделио деци пригодне поклоне.

У понедељак 28. јануара 2013. г. Епископ Давид је посетио Васпитно-поправни дом у Крушевцу, где је пререзао славски колач. Поред владике Давида, овом слављу су присуствовали и градоначелник Града Крушевца Братислав Гашић, управник за извршење кривичних санкција др Милан Стевовић и др. Присутне је поздравио управник Дома Иван Мијаиловић.

У понедељак 28. јануара 2013. године Епископ Давид је посетио Дом за незбринуту децу "Јефимија" у Крушевцу и пререзао славски колач у славу и част Светитеља Саве, чиме је учинио велику радост штићеницима и особљу овог Дома.

На Светога Саву 27. јануара 2013. године Епископ крушевачки Давид посетио је ОШ "Свети Сава" у Читлуку и том приликом освештао новоизграђену фискултурну салу. После резања славског колача уследио је културно-уметнички програм који су припремили и извели наставници и ученици ове школе. Резању славског колача и освећењу фискултурне сале присуствовао је и градоначелник Града Крушевца Братислав Гашић.

На Светога Саву 27. јануара 2013. године владика Давид је посетио ОШ "Бранко Радичевић" у Крушевцу и том приликом пререзао славски колач који су за школску славу припремили наставници и ученици ове школе.

На Светог Саву 27. јануара 2013. г.Епископ крушевачки Давид је служио Свету Литургију у цркви Светог Саве у Ћићевцу уз саслуживање свештенослужитеља ове цркве.

У суботу 26. јануара 2013. године у Дому културе у Трстенику одржана је Светосавска академија којој је присуствовао Епископ Давид. Поред владике Давида, академији је присуствовао председник Општине Трстеник г. Мирослав Алексић са сарадницима, као и велики број Трстеничана.

Извор: Епархија крушевачка