Редовна богослужења манастиру Успења Пресвете Богородице у Даљској Планини

Манастир Успења Пресвете Богородице у Даљској Планини настаје у периоду када ове крајеве насељавају православни Срби, и то прво као мала богомоља над извором живе воде, да би у време митрополита Павла Ненадовића била саграђена капела посвећена Успењу Пресвете Богородице. У својој дугогодишњој историји ова светиња била је место окупљања верног народа, нарочито о празнику Преображења Господњег, а та традиција одржана је и до данас.

Историјске околности нису ишле на руку манастиру, те је монашки живот због разних недаћа и ратова замирао. Доласком Његовог Преосвештенства г.Лукијана на трон Епископа осечкопољског и барањског, манастир је поново заживео. Обновљени су црква и ''Чардак“ изнад извора, а подиже се нови конак. У плану је да се изгради већи храм и манастирска трпезарија, који су неопходни због знатнијег броја верника који се окупљају о већим празницима.

Од како је 1. децембра 2012. г. епископ Лукијан у дужност игумана увео архимандрита Германа (Богојевића), у манастиру се поново врше редовна богослужења. Света Литургија се служи недељом и празницима, са почетком у 9 часова. Уочи великих празника служи се бденије.

Извор: Епархија осечко-пољска