Из Епархије крушевачке

Из Епархије крушевачке
Из Епархије крушевачке
Из Епархије крушевачке
Из Епархије крушевачке

Крушевац - На дан када Света Црква прославља имена свештеномученика Власија, светог мученика Ђорђа Кратовца и свете Теодоре у престоној цркви светог кнеза Лазара Хребељановића - Лазарици служена је света Литургија. Том приликом Епархија крушевачка је имала част да угости оца Петра и његове пратиоце, православне Русине из Словачке.

Бошњане - У недељу, 24. фебруара 2013. године, у манастиру Светог Луке у селу Бошњане крај Крушевца служена је света Литургија.

Велика Дренова - Уочи дана Светог Харалампија у препуној цркви Вазнесења Господњег у Великој Дренови служено је бденије и изнесен је на целивање кивот са делом моштију овог светитеља. На дан празника светом Литургијом началствовао је протосинђел Илија уз саслужење пет свештеника и два ђакона Намесништва трстеничког. Појали су студенти Православног богословског факултета. После свете Литургије, на којој се причестио велики број верника, сабрање је настављено за трпезом љубави коју је приредио парох великодреновски јереј Мирослав Михајловић.

Извор: Епархија крушевачка