Обележена осмогодишњица од НАТО бомбардовања СРЈ 1999. год.

У суботу 24. марта, када се обележава осмогодишњица од НАТО бомбардовања, у свим храмовима Српске Православне Цркве у Отаџбини и расејању служен је парастос свим жртвама који су настрадали у току НАТО бомбрадовања 1999. године. На тај начин, обележена је трагедија из 1999. године када је у Србији страдало 1.002 припадника војске и полиције и око 2.500 цивила међу којима и 89 деце а око 10.000 људи је рањено и повређено.
У цркви Светог Марка у Београду, Његово Преосвештенство викарни Епископ хвостански Г. Атанасије, викар Његове Светости Патријарха српског Г. Павла, служио је прастос у присуству председника Владе Републике Србије др Војсилава Коштунице и министара: Радомира Наумова, Александра Поповића, Слободана Вуксановића, Слободана Лаловића, Зорана Стојковића, Драгана Јочића, Ненада Поповић, шеф Економског тима за Косово и Метохију.
Истим поводом, Високопреосвећени Митрополит црногорско-приморски Г. Амфилохије служио је парастос у цркви Светог Николе у Котору.


ПАРАСТОС СТРАДАЛИМА У НАТО БОМБАРДОВАЊУ 1999. ГОДИНЕ
У ЦРКВИ СВЕТОГ МАРКА

Са благословом Његове Светости Патријарха српског Г. Павла, у свим храмовима Српске Православне Цркве у Отаџбини и расејању, биће служен парастос у јутарњим часовима, после Свете Литургије.
Његово Преосвешетенство викарни Епископ хвостански Г. Атанасије ће, у цркви Светог Марка у Београду, у суботу 24. марта 2007. године у 12 часова, служити парастос жртвама НАТО бомрадовања Србије 1999. године.