Нови посленик на њиви Господњој

На светој архијерејској Литургији, коју је у даљском храму Светог великомученика Димитрија служио Његово Преосвештенство Епископ осечко-пољски г. Лукијан, 1. августа 2013.године, на дан Преподобне Макрине, Светог Стефана деспота српског и Преподобне Евгеније, рукоположен је у чин ђакона Синиша Мићановић из Даља.

Овом приликом Преосвећеном Епископу саслуживали су: архимандрит Герман, игуман Светоуспењског манастира у Даљској Планини, протојереј-ставрофор Зоран Симић, парох из Бијелог Брда, јереј Зоран Гвојић, парох из Ердута, јереј Немања Клајић, парох из Будимаца, протођакон Драган Сердар из Борова и ђакон Вукашин Цветојевић из Вуковара.

Сутрадан, на дан Светог пророка Илије, у даљском храму је Преосвећени Владика рукоположио ђакона Синишу у чин презвитера. На светој ахијерејској Литургији Епископу су саслуживали: протојереј-ставрофор Чедо Лукић из Борова, даљски пароси - протонамесник Александар Ђурановић и јереј Зоран Мајкић, протођакон Драган Сердар из Борова, као и ђакони Горан Тодоровић и Вукашин Цветојевић из Вуковара. Ове радости у даљском храму својим појањем пратиле су чланице парохијског женског хора, које су, иначе, 1. августа прославиле свога патрона - Преподобну Евгенију (Лазаревић).

Уводећи оца Синишу у узвишену свештеничку службу, Преосвећени Лукијан је, између осталог, подсетио на обавезе које га очекују, истакавши да Христа мора увек да стави на прво место: „Све за Христа, Христа ни за шта“.

Јереј Синиша Мићановић је рођен у Осијеку 4. јануара 1986. године од оца пок. Милодрага и мајке Милијане, као једно од четворо деце. Основну школу је завршио  у Даљу. Потом уписује средњу богословску школу у манастиру Крки и завршава је 2005. године. После Богословије завршио је Московску духовну академију. Тренутно приводи крају студије теологије на Аристотеловом универзитету у Солуну. Од 20. јула ове године ожењен је Миљаном Бошковић из Бијелог Брда.

Извор: Епархија осечко-пољска