Деманти из Канцеларије Епископа бачког

Поводом неистинитог извештавања интернет-портала Istinito (БиХ), које је домаћој јавности пренето путем интернет-портала дневних новина Kurir од 22. септембра текуће године, да је Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-
-никшићки г. Јоаникије, на дан славе Епархије бачке, 19. септембра 2013. године, ,,затражио да владика Василије не учествује у Литургији, што је епископ Иринеј одбио“, Епархија бачка одбацује и најоштрије осуђује овакве и сличне неистине и инсинуације на рачун господе архијереја Српске Православне Цркве и Епархије бачке.

Свима који су тог дана били у Србобрану, као и онима који су се о прослави епархијске славе упознали путем црквених медија, кристално је јасна чињеница да Преосвећни епископ будимљанско-никшићки г. Јоаникије није био у Србобрану. Следствено наведеном, сценарио који описују разноразни контрадикторни портали и жуте стране из ,,суседства“ , а које по команди и рачуници профита, а не по критеријуму објективног новинарског извештавања, објављују домаћи медији, није се, на жалост аутора истог,  догодио.

Сведоци истине су многобројно свештенство и сабрани народ Божји, а не неистинити портал ,,Istinito“. Жалосна је чињеница да се и нарушено здравствено стање једног од архијереја Српске Православне Цркве користи за напад на Цркву и такозвано спиновање информација.          

Из Канцеларије Епископа бачког