Сабрања у Лепавини

Сабрања у Лепавини
Сабрања у Лепавини
Сабрања у Лепавини
Сабрања у Лепавини

На празник Преподобног Јоаникија Великог Митрополит загребачко-љубљански г. Јован служио је свету архијерејску Литургију у манастиру Лепавина уз саслужење архимандрита Гаврила, протојереја-ставрофора Душка Спасојевића и Слободана Лалића, јереја Ђорђа Филиповића и Александра Обрадовића, ђакона Угљеше Пилингера и Зорана Радића. У току свете Литургије митрополит Јован је рукоположио у чин ђакона Немању Обрадовића, свршеног богослова и студента Православног богословског факултета у Београду.

Представивши новорукоположеног ђакона вернима митрополит Јован је говорио о дужностима и одговорности свештенослужитеља. Митрополит Јован је говорио на тему прочитаног јеванђеља Прича о сејачу и семену. После свете Литургије братство манастира припремило је трпезу љубави за све присутне. Молитве пред чудотворном иконом Пресвете Богородице Лепавинске читао је архимандрит Гаврило и свештеник Ђорђе Филиповић.

На празник Светог апостола Олимпа, Ераста и других са њима Митрополит загребачко-љубљански г. Јован служио је свету архијерејску Литургију у манастиру Лепавина. Митрополиту су саслуживали архимандрит Гаврило, протојереј-ставрофор Марко Ногић, јереји Ђорђе Филиповић, Александар Обрадовић, Љубиша Миодраговић и Дарко Петаковић, ђакони Зоран Радић, Бранимир Јокић и Немања Обрадовић. У току свете Литургије митрополит Јован је рукоположио у чин свештеника ђакона Немању Обрадовића. Митрополит Јован представио је присутним верницима новорукоположеног свештеника и поставио га за пароха у Бјеловару, архијерејско намесништво бјеловарско. Манастир Лепавину је походила и група верника из Бијељине.

Извор: Митрополија загребачко-љубљанска