Божићни пријем у Касарни Козара

Божићни пријем у Касарни Козара
Божићни пријем у Касарни Козара
Божићни пријем у Касарни Козара
Божићни пријем у Касарни Козара

И ове године припадници Оружаних снага БиХ из реда српског народа организовали су свечане Божићне пријеме у касарнама у РС и ФБиХ.

Свечно је било и у касарни „Козара“ у Бањалуци гдје је ова врста обележавања празника Рођења Христовог постала традиционална и препознатљива. То свједочи и велики број званица из јавног и политичког живота Републике Српске које се сваке године одазову и присуствују овој манифестацији. Више од 300 припадника Оружаних снага БиХ дочекали су и поздравили предсједника Републике Српске г. Милорада Додика, предсједницу Владе Републике Српске гђу Жељку Цвијановић, Епископа бихаћко-петровачког г. Атанасија, министра рада и борачко-инвалидске заштите г. Петра Ђокића, замјеника министра ОС БиХ г. Живка Марјанца, предсједника БОРС г. Пантелију Ћургуза, и многе друге. Пријему су присуствовали и велики број генерала, бригадира ОС БиХ као и велики број пензионисаних припадника ВРС.

Након поздравне ријечи јереја Драгана Грујића скупу су се обратили командант касарне „Козара“ у Бањалуци бригадир Радован Илић, предсједник г. Милорад Додик и Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки г. Атанасије, представник Српске Православне Цркве при Министарству одбране и ОС Босне Херцеговине. Скупу су присуствовали и представници ОС БиХ из реда хрватског и бошњачког народа, као и представници Римокатоличке цркве и Исламске вјерске заједнице.

Извор: Епархија бихаћко-петровачка