Ходати са Христом

Ходати са Христом
Ходати са Христом
Ходати са Христом
Ходати са Христом

Породични камп цркве Светог архангела Михаила у Хомбушу “Ходати са Христом” – фебруар 2014. године

Од 14. до 16. фебруара 2014. године црква Светог архангела Михаила организовала је парохијски камп у прелепим, шумовитим пределима Голстон клисуре (Galston Gorge). Око четрдесеторо парохијана, укључујући децу и одрасле, посетило је овогодишњи камп и учествовало је у различитим духовним, образовним и рекреативним активностима. Тема кампа била је " Ходати са Христом".

Прота Јован Весић и ђакон Кристофер Хендерсон служили су вечерњу службу и свету Литургију сваког дана у прелепој сали за конференције (Valleyview).

Посетиоци су имали прилику да учествују у образовним активностима сваког јутра. Отац Јован је одражао предавање у оквиру веронауке за одрасле на тему Посланице Апостола Павла у суботу. У недељу, протиница Јелена Весић одржала је предавање на тему црквеног појања које је касније прерасло у дискусију на тему одговарајућег понашања верника у цркви. У низу паралелних активности, одржаних у многобројним салама, Наталија Весић учила је младе умећу прављења бројаница, користећи мале перле, крстове и друге материјале.

Рекреативне активности одржане су у поподневним часовима. Хокеј у затвореном и пењање уз конопац су активности одржане под надзором организатора у спортској сали, док су стони тенис, кошарка и пливање такође активности које су биле у понуди свим посетиоцима. Остали посетиоци кампа учествовали су у опуштеним дискусијама у удобној гостинској сали. У суботу увече, неколико парохијана демонстрирало је својуинструменталне, вокалне и забављачке способности у такмичењу "Таленат Наше Парохије".

Координатор кампа, Марија Дојчиновић, заслужује посебну пажњу за организацију и велики успех кампа. Захвалницу такође треба проширити и на вредно особље и на многепарохијане који су помогли око сервирања хране. Парохијани са радошу очекују парохијски камп 2015!

Црква Светог Архангела Михалила у Хомбушу је јединствена, мултиентичка, православна парохија под јурисдикцијом Аустралијско Ново-Зеландске Православне Митрополије. Сва богослужења, појања, свештени говори и часови веронауке се одвијају на енглеском језику.Парохијом руководи Прота Отац Јован Весић (Father John Vesic) и његова супруга (Протиница) Јелена Весић (Presbytera Helen Vesic). Иначе и Отац Јован и ПротиницаЈелена Весић успешно су магистрирали на православном теолошком фаулултету Светог Владимира у Крествуду (Crestwood, New York).

Одломак написао Ијан Мичи - Координатор за образовање Цркве Светог Архангела Михалила у Хомбушу

Извор: Митрополија аустралијско-новозеландска