Савјетовање за вјероучитеље у Зворнику

Савјетовање за вјероучитеље у Зворнику
Савјетовање за вјероучитеље у Зворнику
Савјетовање за вјероучитеље у Зворнику
Савјетовање за вјероучитеље у Зворнику

У Дому омладине у Зворнику 8. марта одржано савјетовање за вјероучитеље са подручја Зворничког и Сребреничко-подрињског намјесништва. Предавач на савјетовању била је гђа Мирјана Савић, професор из Новог Сада.

Учешће на савјетовању узели су: координатор за вјерску наставу у Епархији зворничко-тузланској јереј Синиша Шаренац, црквено-просветни референти протојереј-ставрофор Бранко Брезанчић и јереј Драган Илић. На почетку предавања отац Синиша је упознао вјероучитеље са радом Канцеларије за вјерску наставу и планираним активностима за текућу годину, као и са новооснованим Мисијским фондом и активностима које се планирају реализовати из фонда.

Тема предавања, које је организовано на принципу радинице, била је Позитивне емоције-мотивација ученика. Вјероучитељи су јако позитивно реаговали на ову врсту савјетовања и дали велики допринос да ово предавање буде јако успјешно. Сви присутни су учествовали у дискусијама и износили своја мишљења и искуства. Сагласили смо се да нам је потребно још оваквих састанака и савјетовања гдје ћемо разговарати о разним темама и усавршавати се на корист Цркве и школе и цијелог друштва.

Црквено-просвјетни референт отац Бранко Брезанчић упознао је координатора са активностима које је до сада имао и изнио низ приједлога за унапређење рада вјероучитеља. Веома смо захвални Црквеној општини Зворник и јереју Милошу Зекановићу који су помогли реализацију овога савјетовања. Црквена општина Зворник је сносила трошкове савјетовања, а отац Милош се потрудио да се створе идеални услови за рад и сам узео учешће на савјетовању.

Извор: Епархија зворничко-тузланска