Света архијерејска Литургија у Патерсону

Света архијерејска Литургија у Патерсону
Света архијерејска Литургија у Патерсону
Света архијерејска Литургија у Патерсону
Света архијерејска Литургија у Патерсону

У суботу 22. марта 2014. године патерсонску парохију је посјетио Епископ источноамерички г. Митрофан. Том приликом служена је вечерња служба на којој су молитвено учешће узели и свештеници околних парохија. Након вечерње службе, владика Митрофан је, са свештеницима и званицама, присуствовао хуманитарној вечери у организацији Lifeline NY, хуманитарне агенције принцезе Катарине и принца Александра, која је организована у Патерсону.

На Крстопоклону недељу, 23. марта, владика Митрофан је служио свету архијерејску Литургију у патерсонској цркви Зачећа Светог Јована Крститеља, уз саслужење парохијског свештеника Владислава Радујковића. Новоосновани хор је предивно појао под вођством гђице Але Генералове, а око 140 вјерника је учествовало у светој Литургији, од чега се 43 вјерника причестило.

На крају свете Литургије, владика Митрофан је одржао бесједу о Часном Крсту и нашем следовању Христу, у којој је нарочито нагласио потребу жртве и љубави као јединог начина следовања Спаситељу. Тим ријечима је упутио и нарочиту захвалност свим вјерницима ове парохије на добродошлици и молитвеном учешћу у богослужењу, појању, саслуживању и жртви. Уз ријечи захвалности призвао је благослов Господњи на ову парохију да настави са успјесима и активностима на славу Божију и роду српском на радост.

У том расположењу Епископ источноамерички је одликовао парохијског свештеника Владислава звањем протонамјесника. Захваљујући се на указаној части и радости отац Владислав је нагласио да ово признање припада првенствено вјерницима ове парохије, па тек онда њему, који је тек нешто више од једне године на челу ове Богомспасаване парохије.

Извор: Источноамеричка епархија