Васкрс у Епархији буенос-ајреској

Васкрс у Епархији буенос-ајреској
Васкрс у Епархији буенос-ајреској
Васкрс у Епархији буенос-ајреској
Васкрс у Епархији буенос-ајреској

Васкршња сабрања у Чилеу и Аргенитини

Чиле - Као и прошлог, тако и овог Васкрса парохија Светог Николаја Жичког и Охридског у Сантјаго де Чилеу прославила је највећи хришћански празник у храму Рођења Пресвете Богородице Антиохијског патријархата. Овај други по реду​ празник Свесветлог васкрс​ења Господа и Спаса нашег Исуса Христа тек основане парохије о​бележила ​је значајно већа посет​а верника него лане.

Литургији, коју је служио парох Душан Михајловић, присуствовало је више од седамдесет вјерника; Срба, Руса, Украјинаца, Белоруса, Чилеанаца... од којих се причестило њих четрдесет. Послије Литургије, у сали цркве организован је свечани ручак на коме су парохијанке из разних земаља представиле јела својих националних кухиња.

доставио презвитер Душан Михајловић, парох у Сантијагу

Аргентина  - Свијетли празник Васкрсења Христовог прослављен је врло свечано у цркви Светог Николе у Маћагају, провинција Ћако у Аргентини. Свету Литургију, а потом и благосиљање васкршњих шараних јаја, у цркви Светог Николе служио је презвитер Бранко Станишић, парох у Маћагају.

Уз око стотину потомака наших исељеника из Ћака, светој Литургији и слављу које је услиједило присуствовали су и православни исељеници из других народа, као и један број Аргентинаца. Васкршње славље послије Литургије је нарочито развеселила фолклорна група грчке заједнице из Ресистенсије, главног града провинције Ћако.

доставио презвитер Бранко Станишић, парох у Маћагају

Извор: Митрополија црногорско-приморска