Митрополит Амфилохије началствовао у Нишу Литургијом на отварању семинара стручног усавршавања професора богословија СПЦ

У четвртак 21. августа 2014., на празник Светог Емилијана Исповедника и Светог Зосиме Туманског, Епархија нишка и Град цара Константина удостојен је посете Преосвећених Архијереја наше свете цркве, Високопреосвећеног Архиепскопа цетињског и Митрополита Црногорско-приморског Амфилохија, Епископа далматинског Фотија и Епископа рашко-призренског и косовско-метохијског Теодосија, као и представника Богословија Српске Православне Цркве на челу са њиховим Ректорима.

Разлог посете је семинар стручног усавршавања професора и наставника богословија, који се одржава под патронатом Светог Архијерејског Синода у организацији канцеларије за просвету наше Цркве. Семинар се одржава у Богословији Светих Кирила и Методија у Нишу и траје три дана.

Семинар је отворен данас, након служења свете Литургије коју су служили Његово Високопреосвештенство Архиепископ цетињски, Митрополит Црногорско-приморски Г.Амфилохије и Његово Преосвештенство Епископ нишки Г. Јован. Након прочитаног Јеванђеља све учеснике поздравио је Архипастир нишке дијацезе пожелевши свим учесницима благословен рад и пријатан боравак у Граду Нишу.

Поздравним говором семинар је отворио члан светог Архијерејског Синода и председник Комисије Светог Архијерског Сабора за унапређење црквене просвете Високопреосвећени Архиепископ цетињски и Митрополит црногорско-приморски Г. Амфилохије.

Извор: Епархија нишка