Кабрамата за Обреновчане

Кабрамата за Обреновчане
Кабрамата за Обреновчане
Кабрамата за Обреновчане
Кабрамата за Обреновчане

Ново благодарје Епархије ваљевске верном народу Аустралије

Готово да нема начина на који се уневољенима може пружити помоћ, а да верни народ Митрополије аустралијско-новозеландске, предвођен Његовим Преосвештенством Епископом Иринејем (Добријевићем), то није учинио својој у поплавама страдалној браћи у Ваљевској епархији. Након новчаних поклона, крајем протеклог месеца, велике количине хране, гардеробе, средстава за хигијену и других потрепштина, у вредности 18 хиљада аустралијских долара, дариване су верном народу Обреновца. Помоћ су прикупили верници Парохије и црквено-школске општине „Свети Великомученик Георгије“ у Кабрамати, једном од већих предграђа Сиднеја, у држави Нови Јужни Велс.

По благослову Његовог Преосвештенства Епископа ваљевског Г. Милутина, помоћ је допремљена у порту обреновачког Храма Свете Тројице, одакле су је потребити преузимали. Дистрибуцију пакета надгледао је протојереј-ставрофор Ђуро Ђурђевић, старешина Храма Светог Георгија у Кабрамати.

Епархија ваљевска свесрдно и с радошћу упућује ново благодарје браћи и сестрама у далекој Аустралији, који изнова потврђују да их за браћу и сестре у матици, као и свог некадашњег архијереја Владику Милутину, вежу изузетно лепа осећања.

Извор: Епархија ваљевска