Освећен Успењски храм у Драгнић Подовима

Освећен Успењски храм у Драгнић Подовима
Освећен Успењски храм у Драгнић Подовима
Освећен Успењски храм у Драгнић Подовима
Освећен Успењски храм у Драгнић Подовима

Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки г. Атанасије на празник Успења Пресвете Богородице служио је свету архијерејску Литургију у новом Успењском храму у Драгнић Подовима, општина Шипово.

Пре свете Литургије, а уз саслужење свештенства и монаштва Епархије бихаћко-петровачке, епископ Атанасије јеобавио освећење храма којег је подигао ктитор Драган Малиновић.

Овај радосни празник увеличао је многобројни верни народ који је дошао како из околних села и Шипова тако и из Србије и иностранства. Испред самог храма Епископа је дочекао надлежни свештеник протојереј-ставрофор Мирослав Гаврић  упутивши речи благодарења: „ Благословен онај који долази у име Господње. Поздрављајући Вас овим речима желимо Вам добродошлицу на Драгнић Подове у ово мало планинско село које је пуно вере у Васкрслог Господа, село које је изумируће, али они који овде живе, живе вером у васкрсење Христово. Ваше Преосвештенство предајемо Вам овај храм да га осветите и да над њим молитвено у духовно бдите.“

У току свете Литургије велики број верника причестио се светим Телом и Крвљу Господа Бога и Спаса нашега Исуса Христа закључивши тиме двонедељни Госпојински пост. Епископ Атанасије присутнима се обратио беседом објашњавајући смисао празника и какву корист он доноси нашим душама.

Након богослужења, а у току празничног ручка, Епископ Атанасије преко свештеника Мирослава Гаврића, уручио је захвалнице свима који су помогли ово богоугодно дело.

У повратку са Драгнић Подова Епископ Атанасије обишао је Кичелово Брдо у Бабићима-Јањ, где ће у недељу 31. августа 2014. год. осветити спомен-храм Васкрсења Христовог.

Епископ је такође посетио и манастир Глоговац где је са намјесником манастира јеромонахом Теофилом поразговарао о манастирском животу и благословио његова нова два сабрата, искушенике.

Извор: Епархија бихаћко-петровачка