Седница ЕУО Епархије шабачке

Седница ЕУО Епархије шабачке
Седница ЕУО Епархије шабачке
Седница ЕУО Епархије шабачке
Седница ЕУО Епархије шабачке

Окупљени око свог Архијереја, 9. и 10. фебруара 2015. године у просторијама Епархије шабачке у Шапцу, чланови Епархијског управног одбора и Савета Епархије шабачке одржали су редовну годишњу седницу. Седница Савета почела је после молитве призива Светога Духа. Седници Eпархијског управног одбора и Савета председавао је Епископ шабачки г.  Лаврентије,  а у раду је учествовали и чланови Савета  свештених лица и представника верног народа са територије Епархије шабачке.

На дневном реду су били извештаји Епархијског  управног одбора Епархије шабачке о свом административном раду, грађевинској делатности и рачунском пословању у 2014. години, управљање са враћеном имовином црквама и манастирима на територији Епархије шабачке, извештај о раду верске наставе. Епархијски савет је  размотрио и усвојио годишње извештаје који се тичу живота и рада у Епархији шабачкој. Такође Савет је донео и више значајних одлука за живот и даљи рад Епархије шабачке.

На крају седнице Његово Преосвештенство Епископ шабачки г. Лаврентије се захвалио свим члановима Савета на одзиву уз жеље да саветници и даље наставе са својим радом на добро своје свете православне цркве.

Извор: Епархија шабачка