На острву Пукет, на Тајланду, биће изграђен православни духовно-образовни центар

 Представник Руске Православне Цркве на Тајланду, архимандрит Олег (Черапанин) 17. фебруара 2015. служио је чин освећења Православне богословске школе на острву Пукет. Њему се придружио и вршилац дужности старешине Светотројичног храма на Пукету свештеник Роман Бичков, као  и игуман Павел (Хохлов), чије је привремено послушање руковођење православном парохијом у Малезији.

Изградња Духовно-образовног и просветног центра на Тајланду је веома хитна, јер студенти који потичу од локалног становништва, а који се шаљу у духовне образовне установе у Русији, не могу се увек потпуно прилагодити и захтевају навикнуте животне услове. Планирано је да се у Центру образују не само житељи Тајланда, него и становници других земаља југоистичне Азије.

Идеју о изградњи таквог  Центра при храму и у част Свете и Животворне Тројице на острву Пукет одобрила је Руска Православна Црква.

***

Црква посвећена Светој и Животворној Тројици на Пукету представља највећи православни храм на Тајланду. Висок је је 25 метара, а дужина и ширина зграде храма су идентичне и износе 21 метар. Изградња цркве је завршена 2011. године.  Потом је 12. фебруара 2012. г. руководилац Управе Московске Патријаршије за иностране установе Архиепископ јегоровски Марко служио чин великог освећења Светотројичног храма и у њему одслужио Божанску Литургију.

Извор: Московска Патријаршија