Освећење темеља новог храма у Вишњићеву

Освећење темеља новог храма у Вишњићеву
Освећење темеља новог храма у Вишњићеву
Освећење темеља новог храма у Вишњићеву
Освећење темеља новог храма у Вишњићеву

На Светли петак, када Света Црква прославља Живоносни Источник, 17. априла 2015. године, Његово Преосвештенство Епископ сремски г. Василије осветио је новоположене темеље храма Преноса моштију Светог Оца Николаја у Вишњићеву.

Његовом Преосвештенству саслуживали су: протојереј-ставрофор Зоран Симин, парох бјелобрдски, протојереј-ставрофор Милорад М. Симић, парох огарски, протојереј Радомир Сандић, парох војачки, протонамесник Предраг Симић, парох лаћарачки; јереј Зоран Угрешић, парох шидски при храму Светог оца Николаја и јереј Ђорђе Марић, парох шидски при храму Светог кнеза Лазара. Литургији је присуствовало и бројно свештенство као и верни народ. Допринос литургијској радости дали су ђаци ОШ ,,Филип Вишњић“ из Вишњићева, који су одговарали на јектеније и пригодно појали предвођени својим вероучитељем Николом Лукићем.

По завршетку свете Литургије Његово Преосвештенство Епископ сремски г. Василије  надахнутом беседом обратио се присутнима и подсетио их да је Васкрсли Господ удостојио  великом почашћу и духовном радошћу овај нараштај али задао му је и одговорност да новопостављени темељи овога храма буду надозидани не само материјалном твари него да буду  украшени делима хришћанске љубави и несебичног самодаривања у вери. Овом приликом, парох вишњићевачки јереј Никола Пробојчић, је за пожртвовано залагање и показано трудољубље од Његовог Преосвештенства добио признање и чин протопрезвитера. По свршетку Свете Литургије, на трпези љубавим, новонаречени протопрезвитер заблагодарио је Његовом Преосвештенству на указаној части и позвао верни народ да својом љубављу и спремношћу наставе започето дело и да новозапочети храм приведу ка завршном изгледу, дарујући га Богу на славу а верном народу на радост и неизрециву духовну корист.

Извор: Епархиај сремска