Седница Управног одбора Човекољубља

Седница Управног одбора "Човекољубља", Добротворне фондације Српске Православне Цркве, одржана је 21. априла 2015. године у Београду.

Седници, којом је председавао председник Управног одбора Вископреосвећени Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије, присуствовали су Преосвећена господа Епископи шумадијски Јован, ваљевски  Милутин и аустријско-швајцарски Андреј,  као и директор Фондације мр Драган М. Макојевић, начелник Општег одељења Патријаршијске управне канцеларије дипл. правник г. Милан Андрић, управник финансија Фондације г. Дејан Опрић и благајник г. Радивоје Минић.

Ток седнице обележио је рад на извештају Фондације за 2014. годину. После детаљног излагања извештаја, Управни одбор Фондације је донео одлуку којом се извештај у потпуности усваја, а сарадници Фондације су похваљени за делатности које су извршене у 2014. години. Нарочито задовољство Управни одбор је изразио због ангажовања Фондације у помоћи пострадалима током мајских поплава 2014. Истовремено, похваљен је и квалитет финансијског извештавања, као и чињеница да је Фондација већ тринаесту годину заредом добила позитивно мишљење од домаћих и иностраних ревизорских институција које су прегледавале не само пословање по пројектима, већ целокупно финансијско пословање.

У наставку седнице Управни одбор је указао на одређене могућности како да Фондација има још већу улогу у решавању појединих проблема са којима се суочавају људи у невољи.  Такође је дискутовано и о начинима који би Фондацију учинили још активнијом у самом животу Цркве.