Руски Патријарх: Победа у Великом Отаџбинском рату – Божје чудо

Москва, 6. мај, Интерфакс. Победа совјетског народа у Великом Отаџбинском рату задобијена је Божјим промислом, изјавио је Патријарх московски и све Русијке Кирил.

 „Немогуће је објаснити ову победу с људске тачке гледишта. Црква која  гледа на историју човечанства кроз призму верског поимања, сведочи да је победа у Великом Отаџбинском рату Божје чудо,“ казао је Патријарх после Литургије у цркви св. Георгија у Поклоничкој гори у Москви на празник светог Георгија Победоносца.

Поглавар Цркве ја нагласио да се ово чудо никад не би догодило да „милиони људи нису принели своје животе на олтар победе, да сва нација није предузела крајње напоре и усложила сву снагу како би задобила победу над непријатељем.“

Није случајно  то што је рат окончан на Васкрс и празник св. Георгија Победоносца.

„Верујемо да је Победа у Великом Отаџбинском рату извојевана молитвама напаћеног народа који је био суочен са страшним крвопролићем, грађанским сукобима, револуцијама, ратом у првој половини 20. века. Људи који су брижно очували своју веру,чинило се да ће је савим изгубити. Ови страшни ратни удари грома сместа су разбудили православну веру у људским срцима.“ казао је Свјатејши Патријарх.

Извор: Интерфакс