Слава храма Светог Саве у Краљеву

Слава храма Светог Саве у Краљеву
Слава храма Светог Саве у Краљеву
Слава храма Светог Саве у Краљеву
Слава храма Светог Саве у Краљеву

Вечним и непролазним молитвеним сећањем на дан Спаљивања моштију Светога Саве на Врачару, прослављена је, 10. маја 2015. године, слава храма Светога Саве у Краљеву.

Светим евхаристијским сабрањем началствовао је Његово Преосвештенство Епископ жички г. Јустин уз саслужење свештеномонаштва и свештенства Епархије жичке. Прослави данашњег празника присуствовали су и предствници града Краљева. У току свете Литургије Епископ Јустин је у чин свештеника рукоположио Живка Дамјановића, досадашњег ђакона у Косјерићу.

У молитвеном светосавском духу сабрао се верни народ Краљева и околине славећи свога заштитника, највећег српског светитеља и просветитеља. Ученици веронауке основних и средњих школа из Краљева, као и њихови гости, вршњаци из Зајечара, са својим вероучитељима учествовали су у заједничкој молитви на Литургији, а потом су приступили светом Причешћу.

Са својим Архипастиром владиком Јустином, ове године славски колач преломили су домаћини славе породица Младена Поповца из Краљева. Епископ Јустин се богонадахнутом беседом обратио верном народу, говорећи о значају празника и честитајући храмовну славу.

Након Литургије прослава је настављена у порти храма, послужењем и радосним окупљањем најмлађих око свог Епископа, који је посебно поздравио ученике и вероучитеље из Зајечара.

Извор: Епархија жичка