Кардинал Курт Кох у посети Србији

Врхунац боравка овог куријског кардинала у Београду представља пријем код Патријарха српског Иринеја

Рим-Београд – 26.05.2015. – Кардинал Курт Кох, председник Папског савета за јединство хришћана,  допутовао је у понедељак у званичну посету Србији. У Београду ће се задржати до 29. маја и учествоваће у међународном екуменском симпосиону на тему „Једна, света, саборна и апостолска Црква Христова“. Врхунац боравка овог куријског кардинала у Београду представља његов пријем код Патријарха српског Иринеја 28. маја.

Кардинал ће водити разговоре са римокатоличким бискупима Србије и са највишим политичарима ове земље. Његова Узоритост Кардинал посетиће и суботичку бискупију.

Ова међународна екуменска конференција, која се одржава у амфитеатру Православног богословског факултета Београдског универзитета, долази на иницијативу римокатоличке Београдске надбискупије и посвећена је великом француском теологу Иву Конгару (1904-1995). Референти су православни и римокатолички теолози из Србије, Хрватске, Босне и Херцеговине и Словеније, који ће изложити своје приступе екуменском дијалогу и поимању Цркве.

„Могућност да се одржи овај симпосион представља значајан гест добре воље са стране Православног богословског факултета,“  казао је београдски надбискуп Станислав Хочевар у разговору са италијанском католичком новинском агенцијом SIR.

Извор: Катпрес