Видовдан у Браунауу

Видовдан у Браунауу
Видовдан у Браунауу
Видовдан у Браунауу
Видовдан у Браунауу

Празник Светог мученика кнеза Лазара и свих Светих мученика српских прослављен је у Браунауу на посебно радостан начин. Наиме, верни народ овог малог града на западу Аустрије, предвођен Иницијативним одбором за формирање парохије у Браунауу, организовао је Видовданске свечаности, које су својим богатим програмом дале нарочити свечан тон прослави овог великог празника наше помесне Цркве.

Почев од концерта руске народне музике којем је присуствовао Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарскои г. Андреј, у извођењу ансамбла Даница предвођеним господином Зораном Шијаковићем, преко спортских манифестација и фудбалског турнира, видовдански програм заокружен је служењем Свете литургије и помена на Војничком гробљу у Браунауу, где је у току Првог светског рата пострадао велики број српских војника у заробљеништву.

Свету литургију служио је о. Бобан Димитријевић уз саслуживање ђакона Јована Говедарице. За певницом су одговарали ученици богословије из Епархије аустријско-швајцарске уз присуство великог броја верника.

Отац Бобан је у пригодној беседи поздравио све присутне и пренео им архипастирски благослов Његовог Преосвештенства Епископа аустријско-швајцарског г. Андреја, као и његову подршку у остварењу редовног богослужбеног живота на овим просторима.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска