Епископ Хризостом у Вођеници и Српској Тишини

Епископ Хризостом у Вођеници и Српској Тишини
Епископ Хризостом у Вођеници и Српској Тишини
Епископ Хризостом у Вођеници и Српској Тишини
Епископ Хризостом у Вођеници и Српској Тишини

Поводом годишњег окупљања Вођеничана у Вођеници код Босанског Петровца, родном селу Његовог Преосвештенства г Хризостома, Епископа зворничко-тузланског, у недјељу 30. августа 2015. године, након свете архијерејске Литугије у селу Тишини код Шамца, Преосвећени Владика г. Хризостом посјетио је село Вођеницу и са својим земљацима провео неколико сати радујући се и веселећи се овом сусрету. Ово је иначе 9. Сабор Вођеничана, који и поред великих искушења отуђености опстаје.

Поздрављајући своје земљаке, Преосвећени Владика је пожелио да се идући јубиларни 10. Сабор следеће 2016. године, обиљежи и прослави на величанствен начин уз учешће што већег броја Вођеничана, Скакавчана, Брестовчана, Врановљана и Срба осталих подгрмечких села.

Српску Тишину, село надомак Шамца, 30. августа 2015. године, а у 13. недјељу по Духовима и на дан успомене Светих мученика Мирона и Патрокла, посјетио је Његово Преосвештенство г. Хризостом, Епископ зворничко-тузлански и служио свету архијерејску Литургију у Храму Покрова Пресвете Богородице.

Са Преосвећеним Владиком саслуживали су: протојереј-ставрофор Јово Лакић, протојереј Миодраг Стевановић и протођакон Славољуб Милошевић. Након Свете Литургије Преосвећени Владика се испред храма задржао са окупљеним вјерницима који су за ову прилику донијели и своје кулинарске специјалитете како би се почастили. Иначе, на овај дан је била и ''пољска молитва'' села Тишине када мјештани благодаре Богу за сва добра која им даје кроз разноврсне пољске плодове.

У бесједи на еванђелску тему, Преосвећени Владика је говорио о Цркви Христовој као о "винограду којег Виноградар засади и предаде виноградарима".

Извор: Епархија зворничко-тузланска