Мала Госпојина у Бања Луци

Мала Госпојина у Бања Луци
Мала Госпојина у Бања Луци
Мала Госпојина у Бања Луци
Мала Госпојина у Бања Луци

Поводом празника Рођења Пресвете Богородице у Саборном храму Христа Спаситеља је служена Света Литургија, коју је служио протојереј-ставрофор Ратко Радујковић, архијерејски намјесник бањалучки, уз саслужење више свештеника и ђакона.

Бесједом о значају рођења Богомајке за читав род хришћански, вјерном народу се обратио протојереј Владислав Радујковић, који је из Сједињених Америчких Држава дошао у родни крај да узме учешћа и у прослави два важна јубилеја- обиљежавању педесет година свештеничке службе протојереја-ставрофора Ратка Радујковића и петнаест година од оснивања Светосавске омладинске заједнице.

Протонамјесник Драган Максимовић, старјешина Саборног храма, након свете Литургије у име Црквене општине Бања Лука и братства Саборног храма честитао је јубилеј и указао на најважније догађаје из пет деценија богате свештеничке службе уваженог протојереја-ставрофора Ратка Радујковића.

Српска православна парохија бањалучка и Светосавка омладинска заједница Епархије бањалучке су поводом 15 година од оснивања и рада СОЗ-а уприличили Свечану академију, која је од 20 часова одржана у Саборном храму. Један од оснивача СОЗ-а протојереј Владислав Радујковић је говорио о времену и околностима у којима је основана ова заједница, наглашавајући да је циљ постојања Светосавске омладинске заједнице свједочење и преношење истине о Христу млађим генерацијама. Потом је одржан концерт Мјешовитог хора СПД „Јединство“, под вођством диригента проф. Немање Савића, а као солисти су наступили протојереј Владислав Радујковић, протођакон Радојица Жагран, Каролина Михајловић – сопран, Биљана Керкез – мецосопран и Лазар Радоја – баритон.

У уторак, 22.09.2015. године, је у Светосавском културном клубу протојереј Владислав Радујковић одржао предавање „Свето Писмо-водич кроз живот“. Након предавања су уручене захвалнице најистакнутијим члановима СОЗ-а.

Извор: http://hhsbl.org