Српска Православна Црква на Међународном сајму књига

ПРЕДСТАВЉАЊЕ КАПИТАЛНИХ ДЕЛА У САИЗДАВАШТВУ СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ И СЛУЖБЕНОГ ГЛАСНИКА

ЊЕГОВА СВЕТОСТ ПАТРИЈАРХ СРПСКИ ГОСПОДИН Г. ИРИНЕЈ – Година четврта

МАНАСТИРИ СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ – Водич

ЧЕТВРТАК, 29. ОКТОБАР 2015. У 16 ЧАСОВА, БЕОГРАДСКИ САЈАМ, САЛА „БОРИСАВ ПЕКИЋ“, ХАЛА 1А

ГОВОРЕ:

ЊЕГОВА СВЕТОСТ ПАТРИЈАРХ СРПКИ Г. ИРИНЕЈ
АЛЕКСАНДАР В. ЧЕПУРИН, амбасадор Русије у Србији и
ДР ЈЕЛЕНА ТРИВАН, в.вд. директора ЈП Службени гласник.


Штанд Светосавског звонца налази се у пролазу између Хале 1 и Хале 4 Београдског сајма

Са благословом Светог Архијерејског Синода Српске Православне Цркве Светосавско звонце је штампало следеће наслове:

  • Десет Божјих заповести у 100 прича – књига за мале и велике која је због великог интересовања доживела три издања. Садржи теме на којима је постављен морални кодекс читаве наше планете. Божје заповести приказане су кроз сабране народне и уметничке приче из нашег народа и готово свих култура света.
  • Бакине Божићне приче – приређивач књиге, главни и одговорни уредник Светосавског звонца гђа Радмила Мишев, проткала је избор најлепших савремених и класичних Божићних прича са много љубави и нежности. Ова антологија на посебан начин читаоцу пружа могучност сагледавања лепоте Божићних празника приказане кроз пет целина: Рождество, Божићни обичаји, Бајке и легенде, Божићне приче и Вертеп и Божићне представе.
  • Васкршње приче – антологија описује значајност Васкршњих празника и обичаја који својом лепотом прожимају животне слике наших литургијских бдења, породичних окупљања и детињства уједно сведочећи наше исповедање Христовог Васкрсења и радосну победу над грехом и смрћу. Има четири поглавља: О Васкрсу, Васкршње легенде и бајке, Васкршње приче, Велика је милост Господња.
  • Звончићи Светом Сави – Антологија замишљена као приручник за ученике и наставнике и вероучитеље. Сажето и јасно изложен живот Светог Саве кроз песме и прозна дела брижљиво одабрана и прилагођена деци млађег и старијег узраста.
  • Укорочени годишњаци Светосавског звонца – у формату књиге и квалитетном повезу налази се свих 10 бројева Светосавског звонца који су објављени током једне календарске године.

Издавачка фондација: Календари за 2016. годину

Велики сајамски попуст Бесединих издања

Каленић - Издавачка установа Епархије шумадијске

Препоручујемо издање манастира Студенице: Српски прота Милутин Тесла (1819-1879)

У издању манастира Студеница недавно је изашла студија која објашњава порекло једног од највећих генија у историји човечанства - Николе Тесле.

Његов отац је био својеврсни геније: песник, хуманиста и просветитељ, дипломата, интелектуалац, полиглота, љубитељ природних наука, српски национални радник, а изнад свега молитвеник - православни свештеник. Међу прецима и најближим рођацима велики Никола Тесла има неколико десетина православних свештеника, неколико монаха и једног Епископа, рођеног ујака - Митрополита дабробосанског Николаја Мандића.

ВЕСТ У ИЗРАДИ!