Слава цркве Светог Димитрија у Виндзору

Слава цркве Светог Димитрија у Виндзору
Слава цркве Светог Димитрија у Виндзору
Слава цркве Светог Димитрија у Виндзору
Слава цркве Светог Димитрија у Виндзору

Као и претходних година и ове године празник Светог великомученика Димитрија, црквена слава у Виндзору прослављена је на најсвечанији начин. Tим поводом, у госте су дошли протосинђел Василије, игуман манастира Преображења Господњег у Милтону, и протојереј-ставрофор Мирољуб Тодоровић, свештеник парохије Свете Петке у Лејкшору, и заједно са, домаћином свештеником Јовицом Ћетковићем и уз молитвено учешће парохијана и многобројног верног народа из Виндзора, служили свету Литургију.

На Литургији је одговарао хор цркве Светог Димитрија, руковођен младом солисткињом Софијом Лозом, новим диригентом хора. Вернима се пригодном беседом обратио отац Василије и подсетио да смисао живота не тражимо у земаљским стваримо него да се, попут великих победоносаца и мученика Христових, а међу њима и Светог Великомученика Димитрија, и ми издигнемо из земаљске перспективе и тако сагладамо и заслужимо живот у вечној заједници и радости са Богом.

На крају свете Литургије, предвођена часним крстом, хришћанским барјацима, иконама и светим Јеванђењем, прошла је литија око храма. По завршетку, у сали цркве су освештани славски колач и жито. Кумови овогодишње славе били су Јовица и Далиборка Дамјановић, а за идућу годину те части су се прихватили  Мирослав и Марија Радоњић са породицом.

Славску радост и весеље, својим присуством увеличали су и прота Милан Јовановић из ЦШО Грачаница, са  својом породицом и парохијанима, као и Митар Самчевић, председник Управног одбора парохије Свете Петке из Лејкшора, са члановима Управе и њиховим парохијанима. Чланице Кола српских сестара „Мати Југовића“  припремиле су богату славску трпезу. Подмладак фолклорне групе „Млада Србадија“, на радост свих гостију, одиграли су неколико народник кола и измамили осмехе и аплаузе. Током ручка, гостима се обратио председник ЦШО Светог Димитрија г. Жарко Вучинић пожеливши свима добродошлицу и захваливши се на труду, онима који су припремали овогодишњу славу.

Извор: Епархија кандска