Бијељина: Завршен Божићни циклус предавања

Божићни циклус предавања у Бијељини, у организацији Мисијског фонда Епархије зворничко-тузланске, завршен је предавањем предавањем протојереја-ставрофора Драгана Милина о хришћанском схватању рађања и васпитања дјеце. Професор Милин је дугогодишњи предавач Старог завјета на Православном богословском факултету у Београду и као духовник је поручио да су дјеца највећа радост и благослов.

У првом дијелу предавања он је говорио о радости рађања и упозорио на алармантну ситуацију у Србији да сваке године један град нестаје, а школе се затварају. Други дио предавања о хришћанском подизању дјеце професор Милин одржао је као отац и као васпитач своје седморо дјеце, чија је животна доб од 22 до 42 године.

У овогодишњем циклусу предавања о теми "Рађање у свјетлу Христовог рођења" учествовали су умировљени епископ захумско-херцеговачки Атанасије, професор Ненад Бабић, митрополит загребачко-љубљански Порфирије и професор Сања Сибинчић. Предавања су одржавана недјељом током децембра од 18.00 часова у Центру за културу "Семберија".

Изор: Епархија зворничко-тузланска