Коптски Патријарх: Египту је неопходна стабилност

​Каиро, 8.1.2016. – Теорирзам не прави разлику између хришћана и муслимана, истакао је коптски православни Папа-Патријарх Тавадрос у разговору с дневним листом „Ал Ахрам“ и другим медијима. Идеологија исламских терориста усмерава се без разлучивања против свих верујућих људи, како против хришћана, тако и против муслимана, који су по схватању ектремиста „Такфир“ „отпадници“ (апостате).
Он се прибојава од тероризма не само због страдања која се наносе хришћанима, него и због тога што он погађа читаву земљу, изјавио је поглавар Коптске Православне Цркве. Њему је на срцу да у читавом Египту владају стабилност и безбедност. Истовремено је Патријарх подсетио и на позитивни допринос које религије остварују када помажу људима да проживе свој живот у пуноћи и спокојству.

У разговору је Његова Светост Тавадрос II поздравио учешће Председника Египта Абдел ал-Сисија у божићној служби коју је лично он служио у катедрали св. Марка у Каиру 6. јануара. У свом поздравном слову Председник је, између осталог, нагласио да ће се лично заложити на обнови хришћанских цркава опустошених за време немира у августу 2013. године.

Извор: Катпрес (превод Инфо службе)