Божићна радост у Младеновцу

У оквиру прославе празника Рођења Христовог, братство храма Успења Пресвете Богородице у Младеновцу је на иницијативу архијерејског намесника младеновачког протојереја Жељка Ивковића организовало низ пригодних догађаја. На Бадње вече, 6. јануара, након великог повечерја и освећења бадњака верујућим Младеновчанима је подељено неколико стотина бадњака. Стога, ни у овим тешким временима нико није остао ускраћен за овај древни елемент прославе Божића.

Након богослужења у порти младеновачког Храма обављено је ложење бадњака у присуству неколико хиљада Младеновчана које ни временске непогоде нису спречиле да се окупе око своје Цркве, а потом и традиционално послужење. Оно што је важно истаћи је да су сами верници, на позив старешине храма Успења Пресвете Богородице протојереја Слободана Кеџића, обезбедили сву храну и пиће, којим су се окупљени окрепили.

На дан Божића православни хришћани младеновачке вароши су се сабрали у својој Цркви да би чули посланицу свог Патријарха и сјединили се са Господом кроз Свету Тајну Причешћа. Након евхаристијског сабрања обављено је ломљење чеснице (дар АД Маковица), а иста компаниија је најмлађим верницима поделила пакетиће. Златник у чесници (дар предузећа Gold pack) пронашла је госпођица Ивана Милојевић.

Извор: Епархја шумадијска