Полиција ослободила храм који су расколници били преотели

Село Красносеље, 19.1.2016. – Припадници полиције спречили су представнике тзв. Кијевског Патријархата  да задрже храм који су били преотели у селу Красносеље Гошчанског рејона Ровенске области у западној Украјини. Затим је закључала здање до даљег разрешења његовог власништва. Против лица која су учествовала у отмици, што сде сматра кривичним делом, поднета је пријава.

Полиција је на храм поставила и сигнализацију. У понедељак треба да дође до сусрета директора администрације Гошчанског рејона с представницима општина Украјинске Православне Цркве и расколницима по питању будућег статуса храма.

Наиме, чланови новообразоване општине „Кијевског Патријатрхата“ били су ушли у храм 17. јануара за време богослужења. Свештеник је позвао полицију. Пошто се безбедносни органи налазе близу цркве, богослужење је било настављено. Међутим, по одласку полиције расколници су преотели храм.

Храм је Красносељу је архитектонски споменик и налази се у временски неограниченом коришћењу Украјинске Цркве Московске Патријаршије.

Извор: Православие.ру (превод Инфо службе)