Божић у Венадо Туерту

Божић у Венадо Туерту
Божић у Венадо Туерту
Божић у Венадо Туерту
Божић у Венадо Туерту

У недељу, 10. јануара 2016. године, у цркви Светог арханђела Михаила у Венадо Туерту (привинција Санта Фе) прослављен је Божић. Парохијски свештеник Стефан Јовановић служио је свету Литургију, уз певање породице Фредерикс и девојчице Росио Гвозденовић. Литургији су присуствовали и многи верници не само из Венада Туерта, него и из Ариаса, Колона, па чак и из Росариа.

Отац Стефан је у својој проповеди, поздравио све традиционалним Божићним поздравом Христос се Роди! Ваистину се роди! и поручио: -Ми смо свесни овог историјског догађаја за човечанство. Човечанство је било под влашћу пропадљивости и смрти, а Бог је сишао са неба, постао човек рођен од Девице, поразио пропадљивост и смрт и обновио човеку могућност враћања у светост и вечност. Бог са Његовим Рођењем нас је вратио на пут спасења. И то је извор радости празника Божића.

Након Литургије, вјерници су присуствовали свечаном ручку који је одржан у кући породице Гвозденовић која живи у Венаду Туерту који је протекао уз традиционалне народне песме из Србије и Црне Горе.