Светосавски бал у Бечу

Светосавски бал у Бечу
Светосавски бал у Бечу
Светосавски бал у Бечу
Светосавски бал у Бечу

Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски г. Андреј и ове године је био почасни гост Светосавског бала који се одржао по 19. пут у организацији Српског центра и Заједнице српских клубова у Бечу. У пратњи Епископа је био његов секретар ђакон Филип Милуновић. Бал је организован у бечком хотелу „Палас Шенбрун“ и окупио је бројне госте из политичког, јавног и културног живота, као и представнике српске заједнице у Аустрији.

Његово Преосвештенство Епископ Андреј је заједно са председником Српског центра господином Милорадом Матеовићем упалио славску свећу, а након тога је хор бечке Црквене општине под диригентском палицом гђице Бисерке Васић отпевао Светосавску химну. Пред сам почетак уметничко-културног програма је Епископ Андреј одржао поздравну беседу у којој је похвалио све присутне на челу са организаторима, захваливши се на великом труду и залагању, како би се очувала традиција нашег народа на овим просторима.

Међу почасним гостима су били генерални секретар председника Републике Србије г. Недељко Пењковић, амбасадор Републике Србије у Аустрији г. Перо Јанковић, директорка туристичке организације Србије Марија Лабовић, заменик градоначелника Беча г. Јохан Гуденус, као и министар за рад и социјална питања Аустрије г. Рудолф Хундшторфер.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска