Који чита да разуме: Tеме из Светог Писма Новог Завета

У понедељак, 1. фебруара 2016. године, у Парохијском дому цркве Светог Саве у 19 часова биће одржана промоција нове књиге др Предрага Драгутиновића Који чита да разуме: теме из Светог Писма Новог Завета.

Текстови сабрани у овој књизи, у којима су обрађени неки новозаветни проблеми и у којима су предложена тумачења неких теже разумљивих библијских стихова, представљају плод дугогодишњег труда и истраживања аутора, и намењени су свакоме ко је заинтересован за проучавање Речи Божје. Књига је објављена у издању Хришћанског културног центра Др Радован Биговић и Библијског института Православног богословског факултета Универзитета у Београду.

На промоцији ће говорити: протојереј-ставрофор Вајо Јовић, старешина храма Светог Александра Невског на Дорћолу; Владимир Пекић, вероучитељ и наставни саветник при Одбору за верску наставу Архиепископије београдско-карловачке; др Предраг Драгутиновић, професор на Катедри Светог Писма Новога Завета на Православном богословском факултету Универзитета у Београду.

Модератор ће бити презвитер др Александар Ђаковац, доцент на Катедри за Догматику на Православном богословском факултету Универзитета у Београду, уредник новина Православље и версконаучног часописа Теолошки погледи. Књига ће се на овој промоцији продавати по повлашћеној цени од 500 динара.