Слава парохије Светог Стефана у Кизбороу

Слава парохије Светог Стефана у Кизбороу
Слава парохије Светог Стефана у Кизбороу
Слава парохије Светог Стефана у Кизбороу
Слава парохије Светог Стефана у Кизбороу

Трећи дан Божића, 9. јануара 2016. године, Црквена општина Светог архиђакона Стефана у Кизбороу, прославила је своју црквену славу заједно са верним народом и гостима који су из разних делова Мелбурна дошли да заједно и са великом духовном радошћу прославе овог Божјег угодника. Светом Литургијом началствовао је протојереј-ставрофор Мирослав Поповић уз саслужење домаћина и пароха ове црквене заједнице протојереја-ставрофора Милорада Лончара, јереја Дејана Милошевића, архимандрита Лазара (Царана), ђакона Драгана Рајчевића и Срећка Живановића, уз присуство многобројног верног народа.

Домаћини овогодишње славе били су Манојло и Љиља Топић, а четвртину колача симболично је примио Драган Ковачевић, који ће заједно са својом породицом бити домаћин славе наредне године. Након одслужене Литургије и ломљења славског колача, из храма је кренула литија у троструки опход око истог, а затим продужила до заветног дрвета, где је након прочитане молитве подељена нафора.

Верни народ се затим окупио у црквеној сали, где су вредни домаћини припремили пријатну добродошлицу за све госте, а сестре из Кола српских сестара „Жене мироносице" су се потрудиле да присутни уживају у веома укусној и богато припремљеној славској трпези. Отац Милорад Лончар, старешина храма Светог архиђакона Стефана у Кизбороу, овом приликом се обратио и захвалио гостима на присуству и пожелио им пријатан ручак.

Извор: Митрополија аустралијско-.новозеландска