Светосавска академија у Брчком

Светосавска академија у Брчком
Светосавска академија у Брчком
Светосавска академија у Брчком
Светосавска академија у Брчком

У организацији Српске православне Цркве у Брчком и Светосавске омладинске заједнице Брчко дистрикт, у Дому културе 24. јануара 2016. године одржана је традиционална Светосавска академија у част највећег српског светитеља, Светога Саве. У пригодној светосавској бесједи гошћа књижевница  Љиљана Хабјановић-Ђуровић нагласила је да је Свети Сава најљепши дар који је Бог дао српском народу, а светосавље је онај траг свјетлости са којим смо ишли кроз таму вијекова, који води ка Христу Богу.

Она је на крају бесједе истакла: ”Сава је био сав Христов. Он је бесмртни владар и вјечита свијест и савјест српског народа. А ми, како будемо чували Савино насљеђе, тако ће нам бити”. У сали Дома културе у Брчком, која је била премала да прими све истинске следбенике Светога Саве, једночасовни програм који је био прожет поруком патријарха Павла - “Будимо људи”, учествовали су и Хор свештеника Епархије зворничко-тузланске, Дјечији хор “Свети Ђорђе” из Бијељине, Пјевачка група “Вијенац” из Брчког, глумац-аматер Алекса Тутић, а приређен је и светосавски рецитал у извођењу рецитаторске секције Економске школе из Брчког.

Ово приликом уручена су и посебна признања најзаслужнијим појединцима који су дали свој допринос  у организацији Светосавске  академије. На крају свечане академије организатори су позвали присутне да својим присуством увеличају Светосавски бал, који ће се одржати 6. фебруара ове године. Карте и све информације за Светосавски бал заинтересовани могу добити на штанду за књиге који се налази на платоу испред робне куће у Брчком,  такође и преко званичне фејсбук странице Свтеосавске омладинске заједнице Брчко дистрикт.

Извор: Епархија зворничко-тузланска