Светосавска недеља у Врању

Светосавска недеља у Врању
Светосавска недеља у Врању
Светосавска недеља у Врању
Светосавска недеља у Врању

Одбор за обележавање ,,Светосавске недеље", која се већ 26 година организује у Врању, одржао је конференцију за новинаре на којој су саопштена имена добитника овог престижног признања. Одлуку о лауреатима прочитао је градоначелник Зоран Антић, који је уједно и председник одбора. Награда за најбољу установу у области васпитно-образовног рада за 2015.годину припала је Гимназији ,,Бора Станковић. Награду за најбољег васпитача добила је Весна Нушић, васпитачица вртића ,,Дечја радост". За најбољег професора разредне наставе проглашена је Биљана Спирић, професорка у ОШ ,,Светозар Марковић", а за најбољег вероучитеља Маријан Трајковић, катихета Гимназије ,,Бора Станковић".

Најбољи професор предметне наставе је Марјан Станојковић, професор физичког васпитања ОШ ,,Радоје Домановић", најбољи ученик основне школе је Миљан Илић из ОШ ,,Бранко Радичевић", најбољи ученик средње школе је Милена Филиповић из Гимназије ,,Бора Станковић", а најбољи студент Јована Филиповић, студенткиња Медицинског факултета Војномедицинске академије у Београду. Након разматрања свих предлога и правилника о додели награде ,,Свети Сава" Одбор је одлучио да додели специјално признање проф.др Сунчици Денић и Анђелини Станојковић, ученици ОШ ,,Радоје Домановић".

У препуној сали Дома Војске у Врању, 25. јануара 2016. године, а у оквиру духовне и културно-просветне манифестације „Светосавска недеља 2016“, која се ове године одржава по 26-и пут, одржан је концерт духовне музике хора Музичке школе „Стеван Мокрањац“ из Врања, под руководством диригента Александре Савић. Концерту су, поред бројних грађана, присуствовали и Његово Преосвештенство Епископ врањски г. Пахомије и градоначелник Врања г. Зоран Антић.

 

Извор: Епархија врањска